Dragostea mea din plastilina

Client: Holograf
Casa de productie: Factor
An productie: 2003

Cum sa faci dragoste din plastilina...

Cu acest videoclip, lucrurile au stat cam asa: imi doream de mult sa fac un filmulet in care sa vorbesc despre metamorfozele dragostei, sugerate prin transformari de forme create din plastilina. La un moment dat, Tino Furtuna (holograful clapar si patronul casei de productie Factor) m-a intrebat daca nu as vrea sa le fac un videoclip pentru noua lor piesa "Dragostea mea". Sincer sa fiu, inainte de a asculta piesa aveam deja ideea: o poveste cu figurine din plastilina care se transforma, se contopesc, se despart, iar se contopesc... pentru ca asa e dragostea. Dupa ce am ascultat piesa am vorbit cu Dan Munteanu, omul in care aveam incredere ca ar putea sa se inhame la un proiect ca asta: 3 minute si ceva de animatie din plastilina. Danutz a zis da.

Dan Munteanu este un artist multitalentat: ilustrator, grafician, pictor, sculptor, animator si, iata, modelator in plastilina... Din pacate ii lipseste ceva: un site, o expozitie online, ca sa il stie lumea si sa vada ce face. Danutze, daca citesti randurile astea, poate te incumeti sa-ti deschizi macar un blog ca uite-te si tu ce simplu e!

Ideea a placut holografilor. Dar timpul de productie se arata foarte scurt: 2 saptamani si un pic, din cate tin minte. Asa ca, impreuna cu Danutz, am inceput cu o bere la Motoare sa vedem ce putem face ca sa nu depasim termenul. Nu cred sa fi terminat prima halba, ca povestea - in mare - era gata. Din pacate, scenariul scris chiar in noaptea aia, din ideile aruncate pe masa de la Motoare, s-a pierdut... Ceea ce a ramas in videoclip este undeva la jumatate din ceea ce ne-am imaginat noi sa facem, pentru ca timpul si resursele fizice limitate ne-au impiedicat sa dezvoltam intreaga poveste.



Danutz a muncit zi si noapte (dormind pe apucate), realizand cadrele fotograma cu fotograma. 12 fotograme pentru fiecare secunda. Daca aveti curiozitatea, numarati secundele de animatie din videoclip. Apoi inmultiti-le cu 12. O sa obtineti numarul total de interventii in plastilina (ca sa nu mai zic de incadraturi, lumina etc.). S-ar putea sa vi se para imposibil de facut un astfel de filmulet in 2 saptamani jumatate. Si chiar asa si e: imposibil. Enjoy!

Intre timp, am aflat! Dan Munteanu are site: se numeste www.monoplan.ro si va asteapta.

2 comentarii:

Anonim spunea...

de la documentarele lui sabin balasa daca or fi mai existat,videoclipuri de genul acesta .Pacat daca veti continua succesul va fi si mai mare ,iar publicul ar deveniincet dar sigur,atras de arta adevarata.acest videoclip-pledoarie pt arta moderna sa nu ramana singular felicitari ;myhaela_styca@yahoo.com

sega spunea...

multumim :)