Aer superconditionat

Client: Fujitsu
Agentie: McCann
Casa de productie: MME
An productie: 2006

Un aparat de aer conditionat mai puternic decat kryptonitul. Recomandat de Lex Luthor.

Provocarea a fost sa re-creez, pentru cele cateva secunde dinaintea poantei, o secventa de film cu Superman, cat mai credibila. Cred ca spotul nu ar fi avut impactul scontat daca eroul ar fi fost improvizat, facut la "caterinca". Asa ca am hotarat sa abordez realizarea cat mai serios cu putinta. In primul rand, am studiat tot ce se putea studia in materie de Superman: benzi desenate, articole, efecte speciale, making-of-uri, totul pentru a realiza o imagine cat mai apropiata de orginal.



Desi poate parea asa, realizarea nu a fost deloc usoara. Incepand cu castingul si terminand cu filmarea in sine, chiar daca vorbim de un singur cadru...

Nu oricine poate intra in pielea lui Superman, oricati muschi ar avea. Si nici noi nu am avut buget de Hollywood, sa facem muschii din latex... Iar candidatii pusi la dispozitie de agentia de casting aveau fie fetze, fie muschi. Asta pana cand am dat de Oltin Hurezeanu, care le avea pe amandoua. Plus atitudinea de Superman, fara de care nu stiu cum ar fi rezistat atatea ore atarnat de cabluri.

Pentru tinuta de zbor s-au folosit doua cabluri de otel, care porneau din dreptul soldurilor, legate la un chilot special; alt cablu era legat de un picior, pentru mai mult echilibru; restul, din abdomen :)

Ca sa vina perfect mulat, costumul albastru de Superman a fost, de fapt, un costum de patinator.

Am simulat vijelia aparatului de aer conditionat cu o masina de vant, insa cu toata pozitionarea atenta a acesteia (la 45 de grade fatza de personaj, pentru cei pasionati de aerodinamica), mantia falfaia lenes, desi aleseseram cel mai usor material posibil, la limita transparentei. Ne-au salvat cateva fire de undita, prinse in asa fel incat doua persoane sa poata flutura energic mantia, amplificand efectul de falfaire.

Am filmat pe croma, pentru ca in afara fatadei de zgarie-nori cu fereastra realizata concret, in platou, restul orasului a fost generat 3D, in computer.

Referinta pentru atmosfera spotului a fost unul dintre afisele de promovare a mult trambitatului film al anului 2006, Superman Returns. Chiar daca noi nu am avut resurse hollywoodiene, eu zic ca per ansamblu am facut o treaba destul de buna.

Si, la urma urmei, oricat de grele ar fi conditiile, oricat de mic ar fi bugetul, ma intreb: oare cine ar refuza sa il filmeze pe Superman in actiune?

Superman-ul Fujitsu a zburat pe Walkiria lui Wagner si a fost filmat pe pelicula Super16, director de imagine Radu Aldea.

2 comentarii:

Anonim spunea...

We wish you a pleasant vacantza. Say hello to freedom for me.

Anonim spunea...

Le second comentari. Voilà:

ploua la gbg (asa-i prescrttzia suedeza). puf vient de a se scula si toarce. uite-l si pe bruce:

http://www.youtube.com/watch?v=6tR7rNMic8s&NR=1

asta-i fluviu, adica asa zis the river.

ma, e molto enervante sa scrii cum va simtiti mai liberi. da ce se facem.